Find den billigste a-kasse

Det er altid en god ting at tjekke om man har den bedste pris og dækning på sin nuværende a-kasse. Husk at man oftest kan medtage sin nuværende a-kasse anciennitet til ens nye a-kasse valg. Se listen herunder.

Emil Espersen

A-kasse behøver ikke være svært

Oftes kan folk finde det besværligt at finde ud af hvilken a-kasse de skal vælge, hvad er forskellen på de forskellige a-kasser? Er de billige lige så gode som de dyre? Er der forskel på den dækning og de beløb man modtager når man bliver ledigt. Det korte svar er at når de kommer til a-kasser, så får du den samme dækning, ligegyldigt hvilken a-kasse du vælger.

Der kan være forskel i de forskellige kompetencerniveauer, men langt de fleste a-kasser i Danmark dækker medarbejder indenfor alle brancher, og du kan derfor i langt de fleste tilfælde blot vælge den billigste a-kasse for at få den dækning du har behov for. Du kan også sagtens vælge a-kasse uden at vælge fagforeningen til, hvis du ikke har behov for det. Vi anbefaler dog at man sikrer sig ved både at vælge fagforening og a-kasse dækning. Er du i tvivl om, hvad en a-kasse har af betydning for dig, så kan du læse flere artikler inde på skift-a-kasse.dk.

Se listen herunder og sammenlign priser på a-kasser i Danmark.

Danske a-kasser

Pros:
Cons:
 • Er ikke specialiseret indenfor en bestemt branche

Krifa er en af de mest troværdige og bredest favnende a-kasser i Danmark. Ved indmelding får du lige nu 2 måneders gratis fagforening med i købet, så du kan søge viden og inspiration hos fagforeningen til personlig udvikling rent erhvervsmæssigt, og se hvordan du står rent professionelt i dit nuværende job og med din nuværende løn.

Som a-kasse ligger Krifa rent prismæssigt i den billige ende, men har samtidig en utroligt stor kundetilfredshed generelt, f.eks. hvis man kigger på Trustpilot.

Pros:
Cons:
 • Er ikke specialiseret indenfor en bestemt branche

Det Faglige Hus tilbyder nye medlemmer de første 3 måneder gratis, så allerede her er der gode penge at spare ved at skifte til en ny a-kasse. Desuden er Det Faglige Hus en af Danmarks billigste a-kasser, og der er utrolig mange medlemsfordele. Har du en dyrere a-kasse i dag sparer du udover den månedlige besparelse altså 3 måneders kontigent ved at skifte.

Du kan også tilvælge fagforening til at samlet pris for fagforening og a-kasse for kun 545 kr. om måneden

Pros:
Cons:
 • Er ikke specialiseret indenfor en bestemt branche

A-kassen Frie var tidligere kendt under navnet Frie Funktionærer, men har i dag rebrandet sig og kalder sig nu bare primært “Frie”. Selvom navnet er nyt er det stadig det samme respekterede selskab, men en tårnhøj kundetilfredshed på Trustpilot, og mange tilfredse kunder. Her får du et a-kasse produkt der er lidt mere konservativt, der er ingen indmeldingstilbud eller andet til at lokke kunderne ind i butikken, blot godt håndværk, et godt produkt og glade kunder.

Vælg Frie hvis du vil have en højt respekteret a-kasse med glade kunder og gode priser, og det gælder både om du er ansat som funktionær eller ej.

 

Pros:
Cons:
 • Kontingent betales hvert kvartal
 • Tilbyder ikke fagforening

Med FTFA får du en af Danmark aller billigste a-kasser, og de har specialiseret i netop det at være a-kasse, hvorfor du altid ikke skal frygte at prøve at blive solgt alt muligt andet når du er medlem, som du måske ikke har lyst til eller brug for. Fokus er på at have den bedste a-kasse løsning til alle brancher.

Så hvis du er på udkig efter en a-kasse for at få lidt ekstra sikkerhed, og ikke har brug for at skulle have en fagforening også, så kunne FTFA meget vel være et godt valg for dig.

Pros:
Cons:
 • Ingen indmeldingstilbud
 • Er ikke specialiseret indenfor en bestemt branche

I ASE finder du en a-kasse der er bundsolid og ærlig. De har ikke de billigste priser, og de har ikke fancy tilbud ved indmeldelse, de har simplethen bare et godt og solidt produkt de har leveret i mange år til mange tilfredse kunder. De har desuden også mulighed for at man kan tilkøbe fagforening til din a-kasse dækning.

Derudover tilbyder ASE sine medlemmer mulighed for lønsikring, så man får op til 80% af sin løn udbetalt hvis man bliver ledig.

Pros:
Cons:
 • Kontingent betales kvartalsvis
 • Tilbyder ikke fagforening

Hvis du har en akademisk uddannelse, eller arbejdet indenfor et fag der bevæger sig tæt på det, så er Akademikernes A-kasse det billigste valg for dig. Der er simpelthen ikke billigere alternativer på markedet, så hvis du kvalificere dig til at være medlem, og du kun skal bruge din a-kasse som et sikkerhedsnet, men ikke et du nogensinde regner med at få brug for, så skal du melde dig ind her.

Akademikernes A-kasse tilbyder desuden en masse ekstra ting til deres medlemmer som f.eks. jobportal, job-match, jobkonsulenter med speciale i de enkelte brancher osv., så der er et stort hold bygget omkring at få folk tilbage i arbejde hurtigst muligt.

Pros:
Cons:
 • Tilbyder ikke fagforening

Min A-kasse er blandt de billigste alternativer, og er igen en a-kasse der har fuld fokus på at leverer kerneproduktet, nemlig a-kasse. Du kan ikke vælge fagforening hos min A-kasse, men hvis du ikke skal bruge det gør det ikke den store forskel om de har den mulighed eller ej. Min A-kasse er et godt alternativ hvis du blot skal finde en god og billig a-kasse.

Min A-kasse tilbyder desuden deres kunder lønforsikring hvis det skulle blive aktuelt, ligesom de tilbyder foredrag og kurser for deres medlemmer.

Pros:
Cons:
 • Dyr fagforening til 167 kr/md.

Business Danmark har specielt fokus på ansatte indenfor salg og marketing, men tilbyder reelt deres ydelse til alle der ønsker a-kasse hos dem. Prisen for selve a-kassen er glimrende, men deres fagforening er lidt til den dyre side ift. konkurrenterne. Arbejder du dog indenfor salg og marketing, og ønsker en fagforening, kan det dog være en fordel med en fagforening der har speciale i netop det felt du arbejder indenfor.

Meld dig ind i Business Danmark hvis du vil have en a-kasse, og evt. fagforening, med speciale indenfor salgsbranchen eller marketing.

Pros:
Cons:
 • Fokus primært på højtuddannede
 • Tilbyder ikke fagforening

A-kassen CA er for højtuddannede i erhvervlivet der vil have en a-kasse der matcher deres behov. Alle er velkomne, men fokus er på de højtuddannede. Du kan bl.a. få en masse coaching, kurser osv. gratis når du er medlem hos CA, hvilket kan være godt til personlig og professionel udvikling. De tilbyder ligeledes advokathjælp.